Sanders wil stemmen Kentucky getoetst zien

Bernie Sanders heeft dinsdag om een toetsing gevraagd van de stemmen die vorige week werden uitgebracht in de Democratische voorverkiezingen in Kentucky. 

Sanders verloor met nog geen half procent van de uitgebrachte stemmen verschil van Hillary Clinton. Hij wil nu een controle van de schriftelijk uitgebrachte stemmen en de stemcomputers.

Sanders is boos op de leider van de Democratische voorverkiezingen in Kentucky, Alison Grimes, die ondanks het nipte verschil Clinton voor de televisiecamera's tot winnaar uitriep. Grimes geldt al langer als een fervent supporter van de vroegere minister van Buitenlandse Zaken.

Sanders staat met een groot deel van de leiding van de Democratische Partij op gespannen voet. Een controle van de stemmen levert hem in het beste geval een extra afgevaardigde op, terwijl hij er een paar honderd achterloopt op Clinton. Sanders heeft onlangs gewaarschuwd dat de partijconventie in juli "chaotisch" kan worden.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie