Donald Trump acht de kans klein dat hij, mocht hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen, een goede relatie zal hebben met de Britse premier David Cameron. 

De Britse premier noemde de Amerikaan eerder dit jaar "dom, slecht en iemand die voor verdeeldheid zorgt" nadat hij opriep tot een tijdelijk stop op het binnenlaten van moslims in de Verenigde Staten.

Hij weigerde die uitspraak daarna in te trekken, maar zei dat Trump wel respect verdiende voor zijn succesvolle campagne in de strijd om de Republikeinse presidentszetel.

"Het lijkt erop dat we geen goede relatie gaan hebben, maar wie weet", zei Trump in een interview met ITV. "Ik hoop op een andere uitkomst, maar het lijkt erop dat hij ook niet bereid is om het probleem te benoemen." Eerder zei Trump nog dat hij zich niets aantrok van het commentaar.

Sadiq Khan

De presidentskandidaat zei daarnaast beledigd te zijn toen zijn gelukswens aan het adres van de nieuw verkozen Londense burgemeester Sadiq Khan door hem werd weggewuifd. Khan noemde Trump "onwetend" over de islam.

"Khan kent me niet, heeft me nooit ontmoet en weet niet waar het bij mij om draait. Ik vind het brutale uitspraken. Ik zal ze ook zeker onthouden", aldus Trump. Eerder zei hij dat hij voor Khan, een moslim, een uitzondering wilde maken om naar de VS te kunnen komen.

Video: Donald Trump reageert op uitspraak Khan

Donald Trump reageert op uitspraak Khan
Donald Trump reageert op uitspraak Khan

EU

Trump had ook een mening over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. "Ik heb moeten werken met de Europese Unie en het is zeer bureaucratisch, heel ingewikkeld. Ik zou zeggen: Waar heb je het lidmaatschap voor nodig? Maar de Britten moeten zelf bedenken wat ze willen."