Trump noemt samenwerking Republikeinse rivalen 'zielig'

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump noemt de samenwerking tussen zijn rivalen Ted Cruz en John Kasich "zielig".

Tijdens een bijeenkomst maandag in West Chester in de staat Pennsylvania had Trump weinig positieve woorden over voor de poging van Cruz en Kasich om hem van de benodigde 1.237 gedelegeerden af te houden.

"Weet je wat grappig is? Ze hebben een afspraak gemaakt. Hoe zwak is dat? Hoe zielig is dat?", liet de zakenman tegenover 3.500 aanhangers weten.

Zondag kondigde Cruz en Kasich aan om uit elkaars vaarwater te blijven tijdens de komende voorverkiezingen in de staten Indiana, Oregon en New Mexico. Op die manier hopen ze genoeg gedelegeerden van hun rivaal af te snoepen, zodat Trump zijn kandidatuur voor het presidentschap niet veilig kan stellen.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie