De Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz heeft zaterdag alle veertien gedelegeerden van de staat Wyoming binnengehaald tijdens een speciale conventie. 

Een week geleden haalde Cruz nog alle gedelegeerden van de staat Colorado binnen.

Cruz moet zien te voorkomen dat zijn Republikeinse rivaal Donald Trump 1.237 gedelegeerden haalt, om daarmee zijn nominatie tijdens de convention in Cleveland in juli veilig te stellen.

Door telkens kleine overwinningen te behalen loopt Cruz steeds meer in op de Republikein uit New York. Trump is tot nu toe maar slecht in staat geweest ook op lokaal niveau gedelegeerden voor zich te winnen.

Veel Republikeinen verzetten zich op elke mogelijke manier tegen het vooruitzicht dat de omstreden miljardair hun partij vertegenwoordigt bij de presidentsverkiezingen. Hij stelde tijdens zijn campagne onder meer voor een muur tussen de VS en Mexico te bouwen en alle moslims de toegang tot het land te ontzeggen.

Geallieerden

Cruz was de enige Republikeinse presidentskandidaat die ook daadwerkelijk aanwezig was op de Republikeinse staatsconventie in Wyoming. Sarah Palin, die het woord zou doen namens Donald Trump, zegde op het laatste moment af, meldt CNN.

Een woordvoerder van Trump verklaarde zijn afwezigheid met de toelichting dat "de Geallieerden niet elk Japans eilandje afzonderlijk veroverden. Onderweg naar de hoofdprijs kan je er best een paar overslaan."