De Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Bernie Sanders zijn tijdens het debat in New York van donderdagnacht hard in aanvaring gekomen. In het twee uur durende debat trokken ze elkaars kandidatuur openlijk in twijfel. 

Het debat werd uitgezonden op CNN, vijf dagen voordat de inwoners van de staat New York kunnen stemmen in de voorverkiezingen.

Clinton refereerde onder luid gejoel van het publiek aan een interview van Sanders in de New York Daily News, waarin hij "geen antwoord had op vragen over Afghanistan, Israël en anti-terreurmaatregelen."

Sanders wees meerdere keren op Clintons banden met de bankenwereld en benadrukte opnieuw dat ze voor grote sommen geld toespraken hield en donaties van banken aannam. "Voelen we ons werkelijk goed bij een kandidaat die zegt verandering in de Verenigde Staten te brengen, terwijl ze afhankelijk is van zulke grote geldschieters?" zei Sanders. 

Clinton ligt in de peilingen nog altijd ruim voor op Sanders. Tot nu toe heeft de voormalig minister van Buitenlandse Zaken veel meer stemmen en gedelegeerden binnengehaald dan Sanders.

Video: Overzicht standpunten presidentskandidaten