Bernie Sanders wint voorverkiezing in Wyoming

Bernie Sanders heeft zaterdag de voorverkiezingen van de Democraten in de staat Wyoming gewonnen.

De 74-jarige senator lag na het tellen van 90 procent van de stemmen met 56 tegen 44 procent voor op zijn rivale Hillary Clinton.

In Wyoming zijn veertien kiesmannen te winnen. Het aantal wordt evenredig verdeeld tussen de kandidaten waardoor de zege Sanders niet veel helpt bij het inlopen op Clinton. Door dit resultaat heeft Sanders nu acht van de negen laatste verkiezingen gewonnen.

Clinton heeft nog altijd een flinke voorsprong op Sanders wat betreft het aantal kiesmannen, daarmee blijft ze voorlopig favoriet voor de eindzege voor de Democratische presidentskandidatuur.

New York

Beide kandidaten waren zaterdag in New York bezig met hun campagne. Op 19 april wordt in deze belangrijke staat gestemd. In totaal zijn hier 291 kiesmannen te winnen. Clinton ziet New York als een thuiswedstrijd. Vanaf 2001 tot en met 2009 was Clinton senator voor de staat.

Video: Sanders wint voorverkiezingen van Wyoming

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie