De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders heeft zaterdag Hillary Clinton verslagen door de voorverkiezing in Alaska te winnen. Ook in Washington trok hij de zege naar zich toe.

Sanders heeft nu in twee van drie staten waar zaterdag voorverkiezingen werden gehouden bij de Democraten gewonnen. De uitslag van Hawaii laat nog op zich wachten.

Vooralsnog lijkt Clinton op weg te zijn om de presidentsnominatie bij de Democraten binnen te slepen, maar een 'sweep' (winst in alle drie de staten) kan Sanders weer terugbrengen in de strijd. "We blijven de voorsprong van Clinton verkleinen", aldus Sanders vanuit Wisconsin tegen zijn aanhangers.

In Alaska wist Sanders ruim 80 procent van de stemmen achter zich te krijgen en ook in Washington liet hij Clinton ver achter zich met meer dan 70 procent van de stemmen. 

Clinton ging voor zaterdag aan kop met 1.223 kiesmannen. Sanders heeft 920 kiesmannen achter zich. 

Eerder riepen partijleiders bij de Democraten de 74-jarige Sanders op om te strijd te staken. Hij zou toch geen kans meer maken op de nominatie. Sanders heeft al laten weten dat hij hoe dan ook in de race blijft tot de Democraten hun kandidaat officieel aanwijzen op de partijconventie in juli.

Video: Sanders wint in Alaska en Washington

Bernie Sanders wint voorverkiezingen in Alaska en Washington
Bernie Sanders wint voorverkiezingen in Alaska en Washington