Oud-presidentskandidaat Jeb Bush steunt Ted Cruz

Jeb Bush, oud-presidentskandidaat voor de Republikeinen, heeft zich achter Ted Cruz geschaard. 

Dat meldt Politico woensdag. 

Vorige maand besloot Bush uit de race voor het presidentschap van de Verenigde Staten te stappen. Bij de Republikeinen gold Bush enige tijd als de belangrijkste kandidaat, maar hij kon niet op tegen het verbale geweld van Donald Trump en deed het vaak niet goed in debatten. 

De laatste nederlaag van Bush was tijdens de voorverkiezingen in South Carolina, waarna hij besloot uit de race te stappen. Zijn keuze om Cruz te steunen is opmerkelijk: Bush geldt als gematigd en Curz als oer-conservatief.

Toch kiest hij voor Cruz omdat "hij als tegengif dient voor vulgaire uitspraken van Trump. Cruz is een consistente, principieel conservatief die heeft bewezen kiezers voor zich te winnen en als winnaar uit de bus te kunnen komen bij verschillende voorverkiezingen."

Video: Ted Cruz krijgt steun van oud-kandidaat Jeb Bush

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie