Mitt Romney hoopt op open conventie bij Republikeinen

De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney gaat komende dinsdag tijdens de Republikeinse voorverkiezing in Utah op Ted Cruz stemmen.

Dat heeft Romney vrijdag in een bericht op Facebook laten weten. Hij hoopt daarmee op een open conventie waarbij Cruz zijn rivaal Donald Trump van een overwinning kan afhouden.

Romney uitte eerder al spijkerharde kritiek op Trump. In zijn bericht op Facebook geeft hij nogmaals aan dat de omstreden miljardair niet op zijn steun hoeft te rekenen.

''Vandaag de dag is er een strijd gaande tussen Donald Trump en de Republikeinse politiek. Trump wordt geassocieerd met racisme, vrouwenhaat, onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat, vulgair gedrag en, zoals uit de recente gebeurtenissen blijkt, bedreigingen en geweld. Ik verwerp dit alles.''

Dinsdag gaan Arizona, Idaho en Utah naar de stembussen.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie