Ex-presidentskandidaat Marco Rubio stapt uit de politiek

Ex-presidentskandidaat Marco Rubio is niet van plan om vicepresident te worden. De senator stelt zich voor geen enkele functie meer verkiesbaar, maakt hij donderdag bekend.

De republikein maakte dinsdag bekend zich terug te trekken uit de race om het Amerikaanse presidentschap. Dit na de overtuigende winst van Hillary Clinton en Donald Trump in de voorverkiezingen.

"Ik word niemands vicepresident", zei hij donderdag tegen journalisten in Washington. Rubio wil zijn termijn in de senaat afmaken om zich daarna op zijn privéleven te richten. Zijn termijn duurt nog tot januari 2017. 

Rubio, die een jaar geleden nog gold als een van de belangrijkste kandidaten in de race om de Republikeinse nominatie, kreeg in zijn thuisstaat Florida een kwart van de stemmen.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie