Republikein Ben Carson steunt kandidatuur Donald Trump

Republikein Donald Trump heeft opnieuw de steun gekregen van een invloedrijke partijgenoot. Ben Carson schaarde zich vrijdag officieel achter de miljardair. 

Trump maakte in een debat in Florida voor de Republikeinse presidentskandidaten bekend dat Carson vrijdagochtend (Amerikaanse tijd) zijn steun voor hem zal uitspreken.

De voormalige rivalen spraken elkaar volgens bronnen onlangs in een luxe club.

Carson liet donderdag in een interview al doorschemeren te neigen naar een bepaalde kandidaat. Hij sprak daarbij lovend over Trump, die hem tijdens de campagne vaak hard aanpakte.

Volgens ingewijden zou voormalig neurochirurg Carson hebben ingezien dat Trump de beste kaarten heeft om de presidentsverkiezingen te winnen, onder meer doordat hij kiezers kan aantrekken die doorgaans weinig met politiek hebben.

Christie

Carson zou niet de eerste voormalige Republikeinse kandidaat zijn die zich achter Trump schaart. Eerder sprak ook gouverneur Chris Christie van New Jersey zich uit voor de kandidatuur van de vastgoedmagnaat. Christie staakte zijn campagne in februari.

Video: De Amerikaanse verkiezingen uitgelegd in 60 seconden

Animatie door in60seconds

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie