Clinton en Sanders laten zich uit over drinkwatercrisis in Flint

De Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Bernie Sanders hebben tijdens een debat in Flint eensgezind opgeroepen tot het vertrek van de gouverneur van Michigan, Rick Snyder. Hij zou hebben gefaald in het beschermen van de inwoners van de plaats, waar lood is aangetroffen in het drinkwater.

Sanders riep gouverneur Snyder aan het begin van het debat op zijn ontslag in te dienen.

Hij kreeg direct bijval van zijn rivaal Clinton, die kiezers opriep desnoods in opstand te komen en de Republikein vroegtijdig weg te stemmen. President Barack Obama riep in januari de noodtoestand uit vanwege de watercrisis in Flint.

Republikeinse presidentskandidaten hebben zich tot dusver nauwelijks uitgesproken over de situatie in Flint, een stad met zo'n honderdduizend inwoners. Marco Rubio nam het onlangs wel op voor de gouverneur. Hij noemde het oneerlijk dat de watercrisis wordt "gepolitiseerd".

Video: Het debat in Flint in 90 seconden

Maine

Eerder zondagavond won Sanders de Democratische voorverkiezing in de staat Maine. Hoewel de stemmen nog worden geteld, lijkt de overwinning Sanders niet meer te kunnen ontgaan. De 74-jarige senator heeft in Maine een grote voorsprong op Hillary Clinton.

Sanders versloeg zijn rivaal zaterdag ook al in Nebraska en Kansas. Clinton won toen in de staat Louisiana. Ondanks zijn recente overwinningen loopt Sanders nog wel ver achter op Clinton.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie