De Republikein Ben Carson heeft zijn campagne voor het presidentschap officieel gestaakt.

"Er zijn een hoop mensen die van me houden. Ze stemmen alleen niet op me", zei de voormalige neurochirurg vrijdag in een toespraak.

Carson erkende eerder deze week al "geen politieke weg" vooruit meer te zien. Hij had bij de voorverkiezing van zijn partij geen enkele staat achter zich gekregen.

De Republikein bleef donderdag al weg bij een verkiezingsdebat tussen zijn partijgenoten.

Kanshebber

Ben Carson gold korte tijd als een kanshebber om Donald Trump te verslaan in de race om de Republikeinse nominatie voor het presidentschap.

In november stond hij nog bovenaan met de zakenman in de peilingen. Vooral een leugen over zijn studie lijkt hem het vertrouwen van het publiek te hebben gekost.

Carson heeft altijd gezegd dat hij via een studiebeurs kon studeren aan de prestigieuze militaire academie van West Point. Dat bleek echter niet waar te zijn.

Sindsdien kelderde de politicus in de peilingen. Bij de voorverkiezingen speelde hij een marginale rol. Op 'Super Tuesday', een belangrijke dag in de Amerikaanse voorverkiezingen waarin Republikeinen in twaalf staten stemden, haalde hij nauwelijks stemmen binnen.

Video: Ben Carson stopt

Ben Carson stapt uit verkiezingsrace
Ben Carson stapt uit verkiezingsrace