Ben Carson heeft geen vertrouwen meer in presidentschap Amerika

De Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson heeft er geen vertrouwen meer in dat hij kans maakt op het presidentschap van Amerika. Hij trekt deze conclusie na de voor hem tegenvallende resultaten op 'Super Tuesday'.

Carson heeft zijn campagne nog niet officieel gestaakt, maar ziet naar eigen zeggen 'geen politiek pad' meer naar het Witte Huis.

Hij heeft het kandidatendebat van donderdag met zijn vier overgebleven Republikeinse rivalen afgezegd. Carson heeft gezegd dat hij zijn besluit aanstaande vrijdag verder toe zal lichten.

De 64-jarige Carson voerde afgelopen najaar kortstondig de peilingen aan in de staat Iowa, de staat waar Republikeinen als eerste hun kandidaat mochten kiezen. Hij wist echter geen van de twaalf reeds gehouden voorverkiezingen van de Republikeinen op zijn naam te schrijven.

Concurrenten

Carson heeft ondertussen een schier onoverbrugbare achterstand opgelopen op koploper Donald Trump, die veel aanhangers bij Carson weggesnoept heeft. Ook zag de diepgelovige Carson, die met zijn populistische toon veel proteststemmen trok, na enkele uitglijders veel aanhangers naar concurrent Cruz overlopen.

Carson kondigde zijn kandidaatschap in mei van vorig jaar aan. De voormalig neurochirurg klom op van arme zwarte jongen tot een van 's werelds belangrijkste neurochirurgen.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie