Concurrenten vallen Trump aan in Republikeins debat

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is tijdens een debat in Houston donderdag onder vuur genomen door zijn rivalen Ted Cruz en Marco Rubio.

Vooral Rubio trok fel van leer tegen de zakenman. Hij kaartte enkele van Trumps faillissementen aan en wees erop dat de miljardair in sommige van zijn ondernemingen liever gebruikmaakte van Poolse gastarbeiders dan van Amerikanen.

"Ik ben de enige kandidaat die tienduizenden mensen heeft aangenomen", reageerde Trump.

Bekijk de confrontaties tussen Trump en Rubio:

Gewin

Volgens Rubio heeft Trump zijn standpunten ten opzichte van illegale immigratie alleen veranderd voor politiek gewin. "Veel van zijn standpunten zijn nieuw voor Trump", aldus de senator uit Florida.

Ook Cruz bekritiseerde de zakenman toen immigratie ter sprake kwam. De Texaanse senator zei dat Trump weinig ervaring heeft met dit thema en dat hij in een landelijke verkiezing nooit van Hillary Clinton zou winnen.

Super Tuesday

Trump heeft drie van de vier Republikeinse voorverkiezingen gewonnen. De volgende belangrijke verkiezingen voor de Republikeinen zullen op 1 maart plaatsvinden tijdens 'Super Tuesday'. Dan gaan maar liefst twaalf verschillende staten naar de stembus.

Wie de overwinning pakt tijdens 'Super Tuesday' is meestal ook verzekerd van de nominatie voor presidentskandidaat.  Na 1 maart besluiten de meeste kandidaten of ze doorgaan of dat ze hun campagne staken.

Bekijk de hoogtepunten van het Republikeinse debat in Texas:

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie