Republikein Jeb Bush heeft zaterdagnacht (Nederlandse tijd) besloten uit de race voor het presidentschap van de Verenigde Staten te stappen.

Bush besloot dat na de voorverkiezing in South Carolina. Hij eindigde daar op de vierde plaats, met ruim 8 procent van de stemmen.

"Vandaag stop ik met mijn campagne. De mensen in Iowa, New Hampshire en South Carolina hebben gesproken", aldus Bush.

De Republikein probeerde in de aanloop naar de verkiezingen in South Carolina nog stemmen te halen door zijn broer George W. Bush in te zetten bij zijn campagne. Bush gold aanvankelijk als favoriet om als Republikeinse kandidaat te mogen deelnemen aan de presidentsverkiezingen.

Video: Bush geeft op, Trump en Clinton winnen derde ronde

George W. Bush

George W. Bush heeft in een reactie laten weten trots te zijn op zijn jongere broer. "Ik heb vandaag met Jeb gesproken en hem gefeliciteerd met zijn campagne", aldus de oud-president. "Zijn keuze om te stoppen met de campagne laat zien hoe onbaatzuchtig en patriottistisch hij is."

Ondanks dat Republikein Ben Carson het slechter doet dan Bush in de peilingen besluit hij niet te stoppen met zijn campagne. "Ik ga nergens heen", aldus Carson na de voorverkiezing in South Carolina.

Pistool

Bush kwam op 16 februari in opspraak toen hij een foto van een pistool twitterde waar zijn naam in stond gegraveerd. Toen Bush werd gevraagd naar de reden van de foto antwoordde hij dat hij naar een wapenfabriek was geweest die voor veel banen zorgt. Daar heeft hij het pistool gekregen en hij zei zeer vereerd te zijn dat hij het in ontvangst mocht nemen.