Paus twijfelt aan christelijkheid Donald Trump

Paus Franciscus heeft donderdag het geloof van presidentskandidaat Donald Trump in twijfel getrokken. Dat deed hij na zijn bezoek aan Mexico.

De wens van Trump om een muur te bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten schiet de paus in het verkeerde keelgat. 

In het vliegtuig terug naar Rome zei de paus tegen journalisten: "Een man die alleen denkt aan het bouwen van muren, in plaats van het bouwen van bruggen, is geen echte christen."

Trump wil immigranten uit Mexico de Verenigde Staten uitzetten, hij meent dat Mexico verkrachters en criminelen naar de VS stuurt.

Paus twijfelt aan Trump als christen:

'Pion'

Trump reageerde donderdag razendsnel op de uitlatingen van paus Franciscus. "Als Vaticaanstad wordt aangevallen door IS, had de paus gewild dat ik president was."

Ook denkt Trump dat 'men' de paus gebruikt als pion. "Geen enkele leider, en zeker geen religieuze, zou het recht moeten hebben om te twijfelen aan iemands geloof."

Reactie van Donald Trump op kritiek paus:

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie