George W. Bush steunt broer Jeb tijdens campagne

George W. Bush is maandag (lokale tijd) zijn broer Jeb te hulp gekomen. Tijdens een speech in de Amerikaanse staat South Carolina prees de oud-president zijn jongere broer, die fors achterloopt in de peilingen.

Jeb Bush wil namens de Republikeinen deelnemen aan de presidentsverkiezingen, maar stevent af op een vierde plaats bij de voorverkiezing in de staat. Zijn rivalen Donald Trump, Ted Cruz en Marco Rubio lijken volgens de peilingen meer kiezers achter zich te krijgen.

De 69-jarige George W. Bush haalde in zijn toespraak onder meer uit naar Donald Trump, zonder de miljardair bij naam te noemen. Hij benadrukte dat het land geen president nodig heeft die de woede en frustratie onder de bevolking versterkt.

"De sterkste persoon is meestal niet de luidruchtigste persoon in de ruimte", hield de oud-president zijn toehoorders voor.

Het is de vraag of Jeb kan profiteren van de hulp van zijn oudere broer. George W. Bush is erg populair bij sommige Republikeinen, maar hij stond ook aan de basis van de omstreden Irakoorlog.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie