Hillary Clinton heeft in januari minder geld voor haar verkiezingscampagne ingezameld dan haar Democratische partijgenoot en rivaal Bernie Sanders. 

Het is volgens Amerikaanse media voor het eerst in de campagnestrijd dat de linkse Sanders meer geld in de campagnepot krijgt toegestopt dan de ex-minister van Buitenlandse Zaken Clinton.

Sanders meldde in januari 20 miljoen te hebben gekregen, Clinton zei 15 miljoen dollar. Sanders noemt Clinton vaak de kandidate van het grote geld en van machtige bedrijven. Ze is in de ogen van veel jonge Democraten de kandidaat van de gevestigde orde.

De twee gaan als het in Europa al vrijdagmorgen is (03.00 uur) met elkaar in debat in de plaats Durham in de staat New Hampshire. In die staat zijn dinsdag weer voorverkiezingen voor de presidentsverkiezingen in november. Clinton en Sanders zijn nu de enige Democratische kandidaten.

De partij kiest eind juli in Philadelphia wie er de presidentskandidaat en wie er kandidaat voor het vicepresidentschap wordt. De presidentsverkiezingen zijn 8 november.