Republikein Rick Santorum trekt zich ook terug als presidentskandidaat

Republikein Rick Santorum heeft besloten niet meer mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij is na Rand Paul de tweede Republikein die na de eerste voorverkiezing in Iowa uit de race stapt. 

Dat meldt de politicus in een verklaring. Hij zal nu Marco Rubio steunen.

Volgens Santorium is het belangrijker dat hij iemand steunt die dezelfde waardes als hij heeft en meer kans maakt. Waarschijnlijk heeft het slechte resultaat in Iowa er ook mee te maken. Hij kreeg slechts 1 procent van alle stemmen bij de voorverkiezing. 

Santorum was in 2012 ook kandidaat voor de Republikeinen. Toen deed hij wel tot het laatste moment mee en verloor uiteindelijk van Mitt Romney.

Bij de Republikeinen lijkt de strijd te gaan tussen Donald Trump en Ted Cruz. Trump staat maandenlang bovenaan in de peilingen. Maar in Iowa wist Cruz de meeste stemmen binnen te halen. 

Video: De Amerikaanse verkiezingen in 60 seconden

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie