Fox News laat zich niet 'terroriseren' door het campagneteam van presidentskandidaat Donald Trump. Dat meldt de zender nadat Trump afzegde voor een groot debat omdat de presentatrice van het debat hem niet aanstaat.
 

Het campagneteam van Trump liet Fox dinsdag weten niet deel te nemen aan het grote slotdebat voordat de eerste belangrijke stemming plaatsvindt over de kandidaat die de Republikeinen gaat vertegenwoordigen tijdens de presidentsverkiezingen in november.

De miljardair voelde zich tijdens een soortgelijk programma in augustus naar eigen zeggen onheus bejegend door presentatrice Megyn Kelly. Hij zou wel komen als zij het debat niet zou presenteren of als ze zou beloven hem niet te hard aan te pakken.

In een reactie op de website Politico beklemtoont Fox niet te wijken voor "terrorisaties" die anderen uiten aan werknemers van de zender. Maar als Trump terugkomt op zijn besluit, is hij nog altijd welkom.

Capitulatie

"We vragen ons af hoe de kiezers in Iowa het moeten interpreteren dat een kandidaat op het laatste moment wegloopt", stelt de zender. "Capituleren als politici dit soort eisen stellen over de gespreksleider van een debat druist in tegen alle journalistieke normen en waarden."

Presentatrice Megyn Kelly stelde tijdens het debat in augustus een aantal kritische vragen aan Trump. Na de uitzending ontving zij dagenlang bedreigingen van aanhangers van de miljardair.

Hier zou de campagneleider van Trump ook naar hebben verwezen tijdens een telefoongesprek over de deelname van Trump aan het nieuwe debat. "Heeft ze soms weer zin in een paar moeilijke dagen?" zou de campagneleider hebben gezegd.