Jeb Bush roept hulp familieleden in voor verkiezingscampagne

De Amerikaanse presidentskandidaat Jeb Bush gaat familieleden inzetten om zijn kwakkelende campagne nieuw leven in te blazen.

Zo zal voormalig first lady Barbara Bush kiezers in een spotje voorhouden dat haar zoon te vertrouwen is, bevestigde een woordvoerder van de campagne.

Ook oud-president George W. Bush wordt mogelijk opgetrommeld om zijn broer te helpen. "Ik weet zeker dat mijn broer aan mijn zijde campagne komt voeren", zei Jeb Bush tijdens een bijeenkomst in Hampton. Het is overigens nog onduidelijk wanneer dat zou moeten gebeuren.

Bush wil namens de Republikeinse partij meedoen aan de komende presidentsverkiezingen, maar gooit geen hoge ogen in de peilingen. In Iowa, waar in februari voorverkiezingen worden gehouden, loopt hij volgens Amerikaanse media ver achter op kandidaten als Donald Trump en Ted Cruz.

Lees meer over:

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie