Topmedewerkers verlaten Republikeinse presidentskandidaat Carson

De Amerikaanse presidentskandidaat Ben Carson moet in 2016 vermoedelijk op zoek naar nieuwe topmedewerkers. Zijn campagneleider en andere naaste medewerkers namen donderdag, op de laatste dag van het jaar, ontslag.

Carson wil namens de Republikeinse partij meedoen aan de komende presidentsverkiezingen, maar heeft moeite zich staande te houden in de peilingen.

Daarop vertrok donderdag campagneleider Barry Bennett, naar eigen zeggen omdat hij niet door een deur kon met een topadviseur van de presidentskandidaat.

Niet alleen Bennett keert de campagne de rug toe. Volgens communicatiechef Doug Watts, die zelf ook ontslag nam, zijn in totaal zo'n twintig medewerkers vertrokken. Het gaat verder onder meer om vice-campagneleider Lisa Coen.

Het is onduidelijk of alle vertrokken medewerkers al zijn vervangen. Het campagneteam van Carson liet weten dat al een nieuwe campagneleider is gestrikt. Voormalig politiek strateeg Ed Brookover neemt het stokje van Bennett over.

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.

NUwerk

Tip de redactie