Mitt Romney doet het steeds beter bij vrouwen

WASHINGTON - De Republikein Mitt Romney heeft zijn grote achterstand op president Barak Obama in de voorkeur van vrouwelijke Amerikaanse kiezers in de afgelopen maand vrijwel ingelopen.

Tegelijkertijd is de populariteit van Obama onder mannelijke kiezers toegenomen. Al met al blijft de jongste peiling van Associated Press-GfK een nek-aan-nekrace voorspellen; met 47 om 45 procent heeft Romney een lichte, maar binnen de peiling te verwaarlozen voorsprong op Obama.

Na maanden campagne te hebben gevoerd als een hard-rechtse conservatief, liet Romney zich in oktober vooral van zijn gematigde kant zien. Ook kwam hij in het eerste televisiedebat met Obama duidelijk beter voor de dag.

Het lijkt de Republikein geen windeieren te hebben gelegd: Had een maand geleden nog 56 procent van de vrouwelijke kiezers meer vertrouwen in de aanpak van de economie door Obama en maar 40 procent in die van Romney, in de nieuwe peiling is de verhouding 49 procent om 45 procent in het voordeel van de uitdager.

Ten aanzien van vrouwenkwesties denken de meeste vrouwelijke kiezers nog wel dat Obama betere keuzes maakt dan Romney (55 procent om 41 procent).

Experts over winst Trump

Experts over winst Trump
'Trump maakt geen schijn van kans meer op 8 november', schreef NU.nl eerder op basis van experts. Wat zeggen die experts nu?

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace

Overzicht: Bizarre verkiezingsrace
Niet veel mensen zagen verkiezing Trump aankomen: twaalf uur eerder gold Clinton nog als favoriet. Overzicht van roerige nacht.

Dit is Trump van plan

Dit is Trump van plan
Trump is verkozen tot president. In januari betreedt hij het Witte Huis. Dit zijn de plannen van Trump.
Tip de redactie