DENVER - De Republikeinse presidentskandidaten Mitt Romney, Newt Gingrich, Ron Paul en Rick Santorum voeren maandag campagne in de staten Minnesota en Colorado.

Daar hebben dinsdag voorverkiezingen plaats.

Romney hoopt zijn zegereeks voort te zetten. Hij won afgelopen weekeinde met overmacht in Nevada en versloeg zijn concurrenten daarvoor al met een straatlengte verschil in de belangrijke staat Florida.

Romney heeft inmiddels een forse voorsprong opgebouwd in de race om het Republikeinse kandidaatschap voor de presidentsverkiezingen in november.

Aanhang

In Colorado kan de kandidaat van de gevestigde Republikeinse orde volgens een recente peiling van Public Policy Polling rekenen op 40 procent van de stemmen. Rick Santorum volgt met 26 procent, Gingrich en Paul zouden als derde en vierde eindigen met respectievelijk 18 en 12 procent.

De voorverkiezingen in Minnesota ogen spannender. Santorum zou daar kunnen rekenen op 29 procent van de stemmen, 2 procentpunt meer dan Romney. Gingrich staat in de peiling voor Minnesota op 22 procent, Paul op 19 procent.

In beide staten heeft Gingrich de afgelopen maand veel aanhang verloren. Santorum kan volgens de peilers voor een verrassing gaan zorgen in Minnesota en Colorado.

Lees alles over de Amerikaanse verkiezingen in ons dossier