AMSTERDAM - Veel Republikeinen zijn niet tevreden met het aanbod van presidentskandidaten voor hun partij. Zo'n 58 procent zou willen dat er meer keus was.

Dat blijkt uit een peiling van CBS News. Slechts 37 procent zegt tevreden te zijn met de huidige kandidaten.

Het aantal mensen dat graag zou zien dat er meer keuze aan Republikeinse presidentskandidaten is, neemt toe. In oktober zei 46 procent meer keus te willen. Dat is nu dus 58 procent.

De gegevens zijn afkomstig van het CBS News. - (c)NU.nl/Jelle Kamsma

Republikeinen kunnen zich nog steeds kandideren voor de verkiezingen van vorig jaar, ook al zijn de voorverkiezingen inmiddels begonnen. De kans om de uiteindelijke nominatie te winnen is echter wel kleiner bij een laat instapmoment, toch is het theoretisch mogelijk.

Wel zijn inmiddels enkele deadlines verstreken. Zo is het niet meer mogelijk om mee te doen aan de voorverkiezingen in Illinois en Virginia.

De voorverkiezingen begonnen vorige week in de landbouwstaat Iowa. Dinsdag vindt de voorverkiezing in New Hampshire plaats.

Race

Verschillende kandidaten zijn al voortijdig uit de race gestapt. Herman Cain schortte zijn campagne op na herhaaldelijke beschuldigingen van seksuele intimidatie en Michele Bachmann gooide de handdoek in de ring na teleurstellende resultaten in Iowa. Rick Perry gaf vorige week aan te twijfelen over zijn deelname.

Lees alles over de Amerikaanse verkiezingen in ons dossier