AMSTERDAM - Sarah Palin mag dan in oktober bekendgemaakt hebben niet deel te nemen aan de race voor het Amerikaanse presidentschap; haar fans weigeren op te geven.

Woensdag hebben supporters van 'Conservatives 4 Palin' een klein reclamespotje gelanceerd op een lokaal televisiestation in de staat Iowa. Daarmee hopen ze de voormalige gouverneur van Alaska toch nog te overtuigen om mee te doen aan de Republikeinse voorverkiezingen. Het filmpje eindigt met de slogan 'Run Sarah Run'.

Op 3 januari vinden in de Iowa de eerste voorverkiezingen plaats. Mocht Palin nog van gedachten veranderen, dan is ze sowieso al te laat voor een plek op het stembriefje van de eerste staten die voorverkiezingen houden.

Maar in dat geval wil Conservatives 4 Palin geld op gaan halen om een nationale peiling te organiseren waarin ze als keuzemogelijkheid wordt opgenomen.

Bekijk het spotje:

Palin heeft lange tijd geflirt met haar mogelijke kandidaatstelling, maar in oktober liet ze weten niet mee te willen dingen naar een plaats in het Witte Huis. In een brief schreef ze dat haar gezin voor gaat.

Wel wil Palin er nog steeds alles aan doen om ervoor te zorgen dat de huidige Democratische president Barack Obama niet herkozen wordt. Ze heeft echter nog niet haar steun voor een bepaalde kandidaat uitgesproken.

Aandacht

Palin was kandidaat voor het vicepresidentschap in 2008. De afgelopen jaren trok ze veel aandacht met haar realityshow en haar leidende rol in de conservatieve Tea Party.

Lees alles over de Amerikaanse verkiezingen in ons dossier