AMSTERDAM - Herman Cain is niet geschikt als president. Dat zegt Ginger White, de vrouw die beweert jarenlang een affaire met hem te hebben gehad, woensdag in een interview op tv.

"Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij een geschikte president zou zijn", zegt de 46-jarige White in het Amerikaanse programma Good Morning America.

Op de vraag of ze vindt dat Cain (65) zich moet terugtrekken uit de presidentiële race zegt ze: "Hij zou zichzelf in de spiegel moeten aankijken en die vraag aan zichzelf moeten stellen."

White zegt verder dat ze dertien of veertien jaar lang een 'los-vastrelatie' heeft gehad met Cain, die deze affaire overigens ontkent. "Het was geen relatie die veertien jaar lang elke dag doorging. Dus hij heeft gelijk als hij dat zegt", zei White.

Bekijk video:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

De zakenvrouw uit Atlanta beschrijft haar relatie met Cain als een "gewone affaire". Naar eigen zeggen was White vrijgezel toen de relatie begon. Cain nam haar mee op verschillende tripjes en liet haar regelmatig invliegen.

Geld en cadeaus

Ook zou de Republikein, een voormalige baas van een pizzaketen, haar continu geld en cadeaus hebben gegeven. "Maar het was geen seks in ruil voor geld", voegt White daar aan toe.

White zegt het erg lastig te vinden dat alle spotlights nu op haar gericht zijn. "Ik zou nooit met dit verhaal naar buiten zijn gekomen als het niet waar was. Dit is een zeer moeilijke situatie voor mij en mijn familie. Het is niet iets waar ik trots op ben."

Vriendschap

Cain, die al jarenlang getrouwd is met zijn vrouw Gloria, ontkende de affaire dinsdag met klem. Hij noemde White een "getroebleerde zakenvrouw met financiële problemen" en liet weten dat het verhaal van geen kanten klopt. Cain erkende wel dat hij haar financieel heeft gesteund. Maar dat deed hij als "goede vriend". Hij vindt dat White hun vriendschap heeft misbruikt.