AMSTERDAM - Rick Perry lijkt een beetje last te hebben van vergeetachtigheid. De Repulikeinse presidentskandidaat wist dinsdag tijdens een toespraak niet meer op welke dag de verkiezingen plaatsvinden.

Perry was dinsdag als spreker te gast op het Sint Anselm College in de staat New Hampshire, waar hij politieke studenten toesprak.

Tijdens zijn toespraak noemde Perry 12 november 2012 als de grote dag. Daarmee zat hij er zes dagen naast. De Amerikaanse verkiezingen vinden namelijk plaats op 6 november.

En dat was niet het enige foutje van Perry. Zo vergiste de gouverneur uit Texas zich ook in de stemgerechtigde leeftijd.

"Voor degenen onder jullie die op 12 november 21 jaar zijn; ik vraag jullie steun en jullie stem. Voor de mensen die niet mogen stemmen: werk hard", aldus Perry. Kennelijk was hij vergeten dat Amerikanen al op hun achtiende mogen stemmen.

Bekijk video:

Video

De uitspraak zorgde voor wat gefluister en gegiechel op de tribune, maar Perry vervolgde zijn praatje zonder zich te realiseren dat hij een fout had gemaakt.

Opdoeken

Eerder deze maand kwam Perry uitvoerig in het nieuws nadat hij opzichtig blunderde in een televisiedebat. Hij wist zich zelfs na een poging of vier niet te herinneren welk Amerikaans federaal ministerie hij ook alweer wilde opdoeken.

"Ik zal het u vertellen. Er zijn drie ministeries die verdwijnen als ik president word. Handel, Onderwijs en - wat is de derde?", begon hij in het debat met onder anderen Mitt Romney, Herman Cain en Ron Paul.

Lees alles over de Amerikaanse verkiezingen in ons dossier