WASHINGTON - Herman Cain, die meedingt naar de Republikeinse kandidatuur voor de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, ontkent dat hij is aangeklaagd voor seksuele intimidatie.

Zijn campagneteam noemde een nieuwsbericht dat Cain, in de periode dat hij leiding gaf aan de Nationale Bond van Restaurants (NRA), ten minste tweemaal is beschuldigd, zondagavond in een verklaring een oneerlijke aanval.

De politieke pers zou 'nauwelijks gecontroleerde aantijgingen opgraven' die uit de jaren negentig, de tijd dat Cain de branchevereniging voorzat, stammen.

Het door het politiekblog Politico verspreidde bericht bevat 'onbewezen persoonlijke aanvallen', aldus Cains woordvoerder J.D. Gordon. "De pers pleegt karaktermoord en verbreidt geruchten die de toets van de feiten niet doorstaan."

Schikking

Volgens Politico is de zaak met een schikking tot een einde gebracht, waarbij de vrouwen een bedrag van vijf cijfers uitbetaald zouden hebben gekregen. Het blog baseert zich op anonieme bronnen en een overzicht van documenten waarin de beschuldigingen en de schikking genoemd worden.

"Als er een schikking is geweest, dan is dat door anderen binnen de NRA afgehandeld", zei Cain in een reactie.

Alles over de verkiezingen in de VS in ons dossier