AMSTERDAM - Sarah Palin meent dat ze de juiste beslissing heeft genomen door zich niet kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen. Toch geeft ze toe zich enigszins bedroefd te voelen door haar keuze.

"Ik kan blijven dubben over het feit of het nu mijn tijd is. En als ik 'nee' zeg tegen deze kans die voor me ligt, zal ik daar van doodgaan? Ben ik dan een mislukkeling?", zei de oud-gouverneur van Alaska woensdagavond (lokale tijd) in een interview met Fox News.

Na maandenlang wikken en wegen is Palin erachter dat het antwoord op haar eigen vraag "nee" is. Daar zijn volgens de politica veel gebeden en ernstige overwegingen overheen gegaan. Toch heeft ze sterk het gevoel dat ze het juiste heeft gedaan. En terugkijken wil ze dan ook niet.

Helpen

Palin meent daarnaast dat ze volgend jaar ook zonder de titel van presidentskandidaat nog steeds een verschil kan maken. Ze wil vanaf heden andere Republikeinse kandidaten helpen met hun verkiezingscampagne.

In het interview met Fox zei ze dat ze sinds haar aankondiging al verschillende telefoontjes heeft gehad van presidentskandidaten. Namen wil ze niet geven, maar wel laat ze weten dat ze plannen heeft om hen te ontmoeten.

Goedkeuring

Voor de overgebleven kandidaten kan het erg belangrijk zijn om de goedkeuring te hebben van Palin. Ze heeft een groot netwerk, een grote achterban, en kan daarmee een grote steun in de rug zijn voor een Republikeinse presidentskandidaat.

Gezin

Maar ondanks het feit dat Palin betrokken wil blijven bij de verkiezingen van 2012, hoopt ze ook tijd vrij te kunnen maken voor het familieleven. "Ik wil meer tijd aan mijn gezin besteden", zo liet ze woensdag weten.

Palin heeft vijf kinderen met haar man Todd, waaronder een kind met het Syndroom van Down. Ook heeft ze twee kleinkinderen.

Lees alles over de Amerikaanse verkiezingen in ons dossier

Sarah Palin niet in verkiezingsrace