WASILLA/ANCHORAGE - De voormalige kandidate voor het vicepresidentschap namens de Republikeinse Partij, Sarah Palin, is donderdag laat teruggekeerd in Alaska. Ze zei in haar woonplaats Wasilla tegen de nieuwszender CNN dat ze geen idee heeft wat het jaar 2012 haar zal brengen.

Ze kan zich ook niet voorstellen dat ze dan meedoet aan de presidentsverkiezingen wat sommige Republikeinen haar wel degelijk zien doen. Toesschouwers die Palin op de luchthaven begroetten, schreeuwden enthousiast "2012".

"Op dit moment heb ik alleen maar zin om weer aan het werk te gaan in Anchorage en Juneau (de economische en administratieve hoofdsteden van Alaska) en me ervan te verzekeren dat in de behoeften van de mensen in deze staat wordt voorzien," aldus Palin.

Gouverneur

Palin is gouverneur van Alaska. Ze was bijna volkomen onbekend in de rest van de VS toen de Republikeinse presidentskandidaat John McCain haar in augustus als zijn 'running mate' lanceerde. Haar uitstraling maakte haar in een klap enorm populair.

Maar door flaters en een duidelijker en pijnlijker wordend gebrek aan feitenkennis leken de kansen van McCain met haar alleen maar kleiner te worden. De twee zouden ook felle ruzies hebben gekregen. Palin ontkende dat donderdagavond.

Afscheidstoespraak

Het dagblad The New York Times meldde donderdag dat Palin dinsdagavond na het bekend worden van de uitslagen ook een soort afscheidstoespraak wilde houden. Campagnemedewerkers hebben haar daarvan weerhouden, volgens de krant.