COLUMBUS - "Ik speel alleen een actieheld in mijn films, maar John McCain is een echte actieheld." Dat zei de gouverneur van Californië en ex-acteur Arnold Schwarzenegger vrijdag tijdens een Republikeinse campagnebijeenkomst in Columbus (Ohio).

Dat meldden Amerikaanse media.

"John McCain heeft langer gevangen gezeten in een oorlogskamp in Vietnam dan Barack Obama in de senaat doorbracht", aldus Schwarzenegger. McCain zat 5,5 jaar vast in Vietnam, Obama vier jaar in de senaat.

Obama

De in Oostenrijk geboren spierbundel had niet alleen kritiek op Obama's gebrek aan ervaring, maar ook op zijn gebrek aan spierkracht. "Ik wil Obama uitnodigen voor de jaarlijkse Arnold Classic, die draait om het opbouwen van spiermassa", aldus de oud-acteur. "Hij moet die dunne beentjes en schriele armpjes versterken."

Ook kunnen zijn ideeën wel wat extra spiermassa gebruiken, aldus Schwarzenegger. McCain daarentegen is volgens hem uit steen gehouwen. "Zijn karakter en ideeën zijn solide."

Schwarzenegger

Schwarzenegger voegde zich bij de Republikeinse campagne op de tweede dag van een bustour van McCain door de staat Ohio. McCain blijft strijdbaar, ondanks zijn achterstand.

"Ik herken een winnende campagne wanneer ik er een zie. Ik voel momentum", aldus McCain. "The Mac is back."

Ohio

Ohio is een van de cruciale staten waar de verschillen tussen McCain en Obama volgens de peilingen klein zijn. Deze staten hebben veel kiesmannen (die uiteindelijk de president aanwijzen) en zijn daarmee doorslaggevend.