AMSTERDAM - Joss Stone roept Amerikanen op dinsdag massaal naar de stembus te gaan. De Britse zangeres nam het nummer 'Governmentalist' op om haar boodschap om gebruik te maken van het stemrecht kracht bij te zetten.

"Amerika is een grote en belangrijke supermacht en heeft veel invloed, dus ik kan niet achterover leunen en stil blijven", vindt ze.

De 21-jarige zangeres hoopt dat het Amerikaanse volk naar haar luistert, ondanks dat ze Brits is. "Ik hoop dat mensen niet boos op me worden, maar ik zou het begrijpen als dat wel zo is. Als iemand naar mijn land zou komen om te zeggen dat ik moet gaan stemmen, zou ik ook denken: 'ga terug naar je eigen land'."

Album

Het nummer 'Governmentalist' is gratis te downloaden, maar komt ook op het nieuwe album van de zangeres, dat begin volgend jaar moet verschijnen. Stone, die hits scoorde als 'Fell in love with a boy', 'You had me' en 'Tell me 'bout it', nam het nummer in haar eigen huis op.

"We hebben de nummers in één week geschreven en opgenomen, het was geweldig", jubelt ze. "Het is heel rauw en dat is precies hoe muziek gemaakt moet worden."