WASHINGTON - De Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin beschuldigt Obama ervan contact te hebben met een ex-woordvoerder van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO. De Democraten spreken dit tegen.

"Er is nog een radicale hoogleraar die een paar jaar geleden veel tijd heeft doorgebracht met Barack Obama", aldus Palin tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Bowling Green (Ohio) woensdagavond. "Rashid Khalidi is niet alleen een bondgenoot van Obama, maar ook oud-zegsman van de PLO."

Khalidi is een toonaangevende wetenschapper op het gebied van Midden-Oostenstudies aan de Columbia University, meldt CNN. Hij studeerde aan de University van Chicago in dezelfde periode als Obama.

Scherpe kritiek

Khalidi heeft scherpe kritiek op het Amerikaanse buitenlandbeleid inzake Israël en beschuldigt het land ervan de Palestijnse gebieden te bezetten, aldus CNN. Hij ontkent echter woordvoeder te zijn geweest van de Palestijnse verzetsbeweging.

Volgens Palin is Obama naar een afscheidsfeestje van Khalidi in Chicago geweest in 2003. Zij baseert zich op een artikel van The Los Angeles Times, die nog videobanden van het feest zou hebben, maar die niet vrij wil geven.

Huiskrant

"Israël werd die avond voorgesteld als pleger van terrorisme in plaats van als slachtoffer", aldus Palin. "De bevolking heeft het recht om te weten hoe Obama hier op reageerde." Palin betitelde de Times als 'huiskrant' van Obama.

Eerder beschuldigden de Republikeinen Obama er al van vriendschappelijke banden te onderhouden met de radicale antioorlogsactivist Bill Ayers.