NAIROBI - De Amerikaanse schrijver van een goedverkopend anti-Obamaboek is dinsdag opgepakt in Kenia. Jerome Corsi schreef de bestseller The Obama Nation, waarin hij scherpe kritiek uit op de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama. Corsi zou het boek dinsdag lanceren in een hotel in Nairobi.

Volgens een immigratiefunctionaris, die anoniem wilde blijven, moet Corsi het land verlaten. "Hij wordt naar het vliegveld gebracht.'' Volgens de ambtenaar had de arrestatie niets te maken met het boek, maar was er een probleem met Corsi's reisdocumenten. "Er stond niet duidelijk vermeld wat hij in Kenia kwam doen.''

Geheime banden

De vader van Obama, die niet meer leeft, komt uit het West-Keniaanse dorp Kogolo. De Democratische presidentskandidaat heeft nog familie wonen in Kenia en geniet veel steun in het Afrikaanse land.

Corsi kondigde eerder deze week in een persbericht aan dat hij "geheime banden tussen Obama en enkele regeringsleiders in Kenia'' zou blootleggen.

John Kerry

Corsi maakte naam als co-auteur van een boek in 2004 dat gericht was tegen de vorige Democratische presidentskandidaat, John Kerry. 'Unfit for Command' (ongeschikt om leiding te geven) zou ertoe hebben bijgedragen dat de Republikein George W. Bush destijds de verkiezingen won.

Links beleid

Corsi's boek tegen Obama droeg als ondertitel 'Links Beleid en Persoonlijkheidscultus' en werd gepubliceerd in augustus. Volgens de uitgever, Threshold Editions, onderzoekt Corsi in het boek waarom "het extreem linkse beleid van Obama de VS zou verzwakken, waarom Obama verslagen moet worden en hoe''.