AMSTERDAM - De Republikeinse 'running mate' Sarah Palin heeft afgelopen week bij veel mensen de wenkbrauwen doen fronsen. Haar tv-optredens waren zo zwak dat sommige Republikeinen zich afvragen of ze haar kandidatuur niet beter kan opgeven, zo meldt Politico.

De conservatieve columniste Kathleen Parker was ooit een groot voorstander van Palin als vrouw naast John McCain. Nu zegt ze dat Palin beter plaats kan maken voor een ander.

Kathryn Jean Lopez, een publiciste van de conservatieve National Review onderschrijft dit. "Er moet iets veranderen", zegt ze.

Alarmerend

Tony Fabrizio, een Republikeinse strateeg, noemt haar tv-optreden bij CBS 'alarmerend'. Een andere Republikeinse strateeg, Chris Lacivita, zegt niet onder de indruk te zijn van de interviews. Volgens hem kan ze niet tippen aan Cheney, Biden of Hillary Clinton.

Door het campagneteam wordt niet gerept over twijfels. Een official liet weten: "Ze heeft het goed gedaan en ze is een uitstekende kandidate".

Nerveus

Door de zwakke media-optredens van Palin zijn de Republikeinen extra nerveus voor het debat met de Democratische kandidaat voor het vicepresidentschap, Joe Biden, volgende week.

Met name het tv-optreden van Palin bij CBS werd door veel opiniemakers in Amerika ronduit genant genoemd. Ze begon te stamelen toen haar werd gevraagd naar de banden van McCain-adviseur Rick Davis met de omgevallen zakenbank Freddie Mac.