AMSTERDAM - De campagneleider van Barack Obama, David Axelrod, heeft donderdag een scherpe reactie gegeven op enkele opmerkingen die Sarah Palin, de running mate van John McCain, op de Republikeinse partijconventie over Obama maakte.

Axelrod zei dat Palin niet eerlijk was over Obama's staat van dienst en suggereerde dat zij alleen maar anderen napraatte.

"Niets van wat zij over Obama of zijn voorstellen zei is waar", zei Axelrod. "Zij probeerde senator Obama aan te vallen door te zeggen dat hij op het gebied van wetgeving niets belangrijks heeft gepresteerd. Misschien is dat haar verteld."

Buurtwerker

De Republikeinen probeerden woensdag opnieuw Obama als onbeproefd en onervaren neer te zetten, waarbij zij zijn werk als buurtwerker in Chicago bagatelliseerden. "Voor gewone mensen lijkt dat op echt werk", zei Axelrod.

Obama's spindoctor zei dat de Republikeinen op hun conventie een kostbare gelegenheid hebben verprutst om hun kandidaat te promoten. Hij plaatste ook vraagtekens bij de nadruk die wordt gelegd op McCains jaren als krijgsgevangene, een geschiedenis die volgens hem inmiddels overbekend is.

Strijdig

"Zij verbruiken verschrikkelijk veel energie, maar zorgen niet voor licht", zei Axelrod. "Het is bijna strijdig met de wetten van de natuurkunde."

Axelrod zei weinig te zien in Palins claim een outsider voor de gevestigde politiek te zijn. Hij zei dat Palin 'er voor iemand die zich erop laat voorstaan dat zij niet uit Washington komt wel erg uitziet als iemand die daar heel goed past'.