ST. PAUL - Het uur U nadert voor Sarah Palin, de kandidate van de Amerikaanse Republikeinen voor het vicepresidentschap.

Op de derde dag van de Republikeinse nationale conventie in St. Paul houdt de 44-jarige gouverneur van de staat Alaska de belangrijkste toespraak uit haar carrière tot nu toe.

Volgens een topmedewerker van Palin zal de politica in haar speech woensdagavond de nadruk leggen op haar verdiensten als gouverneur en voormalig burgemeester. Ze zal ook spreken als "iemand met beide handen aan het stuurrad van de Amerikaanse energie-economie", aldus de medewerker tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Tienermoeders

Palin is onder vuur komen te liggen door onthullingen in de media. Zo meldde de krant The Washington Post dat Palin als gouverneur van Alaska de financiering van hulpprogramma's voor tienermoeders scherp reduceerde.

Maandag werd bekend dat de 17-jarige ongetrouwde dochter van Palin zwanger is.

De Republikeinse presidentskandidaat John McCain gaf Bristol woensdag voor lopende televisiecamera's een knuffel na zijn aankomst op het vliegveld van Minneapolis/St. Paul. Ook schudde McCain de hand van de aanstaande vader, Levi Johnston (18).