WASHINGTON - Barack Obama gaat zijn presidentiële nominatie in een American footballstadion in Denver voor ruim 75.000 mensen in ontvangst nemen.

Eerder zou hij zijn toespraak in het drie keer zo kleine Pepsi Center houden. Dat brachten de Democraten maandag naar buiten.

Obama is de eerste presidentskandidaat sinds John F. Kennedy die een grotere arena kiest om zijn speech te laten horen. Kennedy hield zijn speech in 1960 in het Los Angeles Memorial Coliseum.

Verandering

"De Democratische partij nomineert de kandidaat die echte verandering brengt in augustus en het is alleen maar passend dat we een aantal grote veranderingen maken in hoe we de Conventie neerzetten", zei voorzitter Howard Dean van het Democratische Nationale Comité.

De Democratische Nationale Conventie zelf, die van 25 tot en met 28 augustus gehouden wordt, vindt wel plaats in het Pepsi Center.

McCain

Obama won de Democratische voorverkiezingen van rivale Hillary Clinton. Volgende maand is hij officieel de Democratische kandidaat die het in november tegen de Republikein John McCain moet opnemen in de race naar het Amerikaanse presidentschap.