In zijn presidentscampagne op internet loopt John McCain ver achter op rivaal Barack Obama. Toch probeert McCain nu ook via dit medium op ludieke wijze kiezers te prikkelen.

Er kleeft aan de remake van het oude arcadespelletje 'Space Invaders' echter nog wel een ouderwets tintje. Met het eenvoudige videospel 'Pork Invaders' is het mogelijk varkens uit de lucht te schieten.

De gedachte achter het spel is wat gecompliceerd, maar John McCain wil ermee uitleggen dat hij geen belastinggeld wil uitgeven aan instituten die politici financieel steunen.

Hij stelt op zijn website dat het in de Amerikaanse politiek te vaak voorkomt dat grote bedrijven, nadat deze tijdens de campagne donaties hebben geleverd voor de betrokken politicus, gesteund worden door de overheid.

Hierdoor zouden bedrijven een te grote invloed hebben op het beleid.

In Amerika wordt een pork barrel (varkensvat) als metafoor gebruikt voor overheidsuitgaven die uitsluitend ten faveure zijn van donateurs. Vandaar de varkens in het spel.

Bij het spelletje is het de bedoeling veto's af te schieten op de varkens en tegelijkertijd omgekeerde kruizen te ontwijken.

Op de website van de Republikeinse presidentskandidaat is de code van het spel te kopiëren, waarna Pork Invaders op ieders eigen website te spelen is. Ook kan hij in een Facebook-profiel geladen worden.