WASHINGTON - De Democratische presidentskandidaat Barack Obama zit verlegen om extra publicitaire hulp van tv-ster Oprah Winfrey. Dat zegt een woordvoerder van het campagneteam van Obama op de invloedrijke Amerikaanse politieke website Politico.com.

Oprah is voorlopig evenwel volgeboekt en zal voorlopig niet met Obama op het podium kunnen verschijnen.

Campagne

Oprah sloot Obama begin februari in de armen en voerde actief campagne voor de zwarte kandidaat. Sinds die maand is Oprah evenwel niet meer met Obama in het openbaar verschenen.

"Het lijkt nu het perfecte moment voor Obama om de hulp van Oprah weer in te roepen", aldus Politico, met verwijzing naar de jongste ophef over de omstreden "huisdominee" en vriend van Obama, Jeremiah Wright. Obama staat ook voor twee cruciale voorverkiezingen in North Carolina en Indiana.

Populariteit

Naar verluidt zou de populariteit van Oprah zijn gedaald door haar verbintenis aan Obama. Dat zou ook de reden zijn dat zij niet meer actief op campagne is geweest voor haar politieke vriend. Zegslieden van zowel Obama als Oprah ontkennen dat met kracht. Een woordvoerster van Obama zegt juist de hulp van Oprah zeer te waarderen en haar nog meer te willen inzetten.