WASHINGTON - De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft in de maand februari 55 miljoen dollar (35,7 miljoen euro) opgehaald, een nieuw maandrecord in de Verenigde Staten.

Dat meldde de nieuwszender CNN donderdag. Zijn rivaal Hillary Clinton haalde in dezelfde maand 35 miljoen dollar (22,7 miljoen euro) binnen voor haar campagne.

Volgens het campagneteam van Obama kwam het meeste geld binnen via het internet (45 miljoen dollar = 29,2 miljoen euro). Bij meer dan 90 procent van de donaties ging het om minder dan 100 dollar (65 euro). Obama ontving in de maand februari meer dan 727.000 donaties.

Gevecht

Obama en Clinton zijn in een fel gevecht verwikkeld om de kandidatuur voor het presidentschap van de Democratische Partij. Obama won twaalf staten op een rij, maar dinsdag sloeg Clinton terug. Ze won in Ohio en Rhode Island en claimt Texas.

Daardoor is er nog geen eind in zicht aan de kostbare verkiezingsstrijd en moeten beide kandidaten opnieuw op zoek naar geld om hun campagnes voort te zetten.