AMSTERDAM - Hillary Clinton heeft woensdag toespelingen gemaakt om samen met haar tegenstrever Barack Obama de presidentsverkiezingen van november in te gaan -met Obama als vice-president.

Clinton voelde zich gesterkt door de overwinningen in de voorverkiezingen van dinsdag. Obama bagatelliseerde zijn verlies.

De voorverkiezingen van dinsdag hebben nog steeds geen beslissing gebracht in de Democratische kandidatuur. Bij de Republikeinen verzekerde McCain zich wel van deelname aan de presidentsverkiezingen in november.

Zegereeks

Clinton won dinsdag in de staten Texas, Ohio en Rhode Island, en doorbrak daarmee de zegereeks van Obama, die sinds de voorverkiezingen van Super Tuesday op 5 februari, elf staten op rij wist te winnen. Obama won dinsdag in Vermont.

Televisiezender CBS vroeg woensdagochtend tijdens de Early Show aan Clinton of zij samen met Obama de verkiezingen van november in zou gaan.

"Het zou kunnen dat we daar op afstevenen, maar we moeten natuurlijk eerst bepalen wie er bovenaan komt te staan op het verkiezingsbiljet. De bevolking van Ohio heeft zich overduidelijk uitgesproken in mijn voorkeur", zei ze.