WASHINGTON - In vier deelstaten van de Verenigde Staten, Louisiana. Washington, Kansas en Nebraska zijn zaterdag voorverkiezingen ter voorbereiding op de benoeming van een presidentskandidaat door de twee meedingende partijen.

De spannendste race is inmiddels die in de Democratische partij waar zich in de voorverkiezingen nog geen duidelijke winnaar heeft afgetekend. Alleen in Louisiana en Washington zijn zaterdag beide partijen actief.

In Kansas beraden zich slechts de Republikeinen over hun kandidaat en in Nebraska enkel de Democraten.

McCain

Nadat de Republikein Mitt Romney de strijd had opgegeven lijkt het bij de Republikeinen vrijwel zeker dat zij John McCain tot presidentskandidaat voor de presidentsverkiezingen begin november benoemen.

Democraten

Bij de Democraten is er een tweekamp tussen senator Barack Obama uit Illinois en senator Hillary Clinton uit New York. De vrouw van de voormalige president Bill Clinton ligt volgens The Washington Post voor in de race met 1045 van de benodigde 2025 kiesmannen.

Obama staat op 960. De Democratische conventie benoemt in de zomer de kandidaat die meer dan 2024 van de 4049 gedelegeerden achter zich heeft vergaard tot presidentskandidaat voor de partij.