Een overzicht van de Nederlandse leden in het Europees parlement. Onder anderen Esther de Lange, Sophie in 't Veld en Paul Tang nemen plaats in het parlement. Geert Wilders van de PVV staat zijn Europese zetel af aan Hans Jansen.

Namens het CDA krijgen Esther de Lange, Jeroen Lenaers, Wim van de Camp, Lambert van Nistelrooij en Annie Schreijer-Pierik een zetel.

Bij de PVV nemen Marcel de Graaff, Vicky Maeijer, Olaf Stuger en Hans Jansen plaats in het parlement. Geert Wilders liet eerder al weten niet in het Europees Parlement te gaan zitten, hij was enkel lijstduwer. Jansen neemt daarmee de plek van Wilders in.

Paul Tang, Agnes Jongerius en Kati Piri zijn verkozen namens de PvdA. De drie namen van de VVD zijn Hans van Baalen, Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga en Jan Huitema.

Voor D66 nemen Sophie in 't Veld, Gerben Jan Gerbrandij, Marietje Schaake en Matthijs van Miltenburg plaats in het Europees Parlement. Bij GroenLinks zijn dat Bas Eickhout en Judith Sargentini.

De SP vult met Dennis de Jong en Annemarie Mineur twee zetels. De ChristenUnie/SGP komen met Peter van Dalen en Bas Belder. Anja Hazekamp neemt namens de Partij voor de Dieren een zetel in gebruik.

Uitslag Europese verkiezingen | Reacties Nederlandse politiek

Alles dat u moet weten over de Europese verkiezingen | Dossier Europese verkiezingen