PVV-leider Geert Wilders hervat zijn verkiezingscampagne nadat hij die eerder onderbrak vanwege zorgen over zijn veiligheid.

"We gaan weer het land in. De kiezer wil ons zien en wij de kiezer ook", schrijft Wilders woensdag in een persbericht. "De veiligheidsrisico's zullen tot het minimum worden beperkt."

De verkiezingscampagne werd opgeschort toen bleek dat een beveiliger van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) vertrouwelijke informatie had gedeeld en deze persoon al eerder betrokken was bij een integriteitskwestie.

Het kabinet ging met Wilders in gesprek over zijn veiligheidssituatie, maar Wilders was niet overtuigd dat zijn veiligheid niet in het geding was door de kwestie. 

Afgelopen weekend kwam het nog tot een confrontatie op Twitter. Onder andere minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vond dat Wilders de zaak groter maakte dan hij was.

Inmiddels voelt de PVV-leider zich blijkbaar veilig genoeg om alsnog zijn publieke campagne te hervatten.

In het persbericht kondigde Wilders onmiddelijk aan waar hij allemaal te zien zal zijn. Zo gaat hij woensdag 8 maart flyeren in Breda en zaterdag 11 maart in Valkenburg en Heerlen.

Ook bezoekt hij een dierenasiel en wordt hij gasthoofdredacteur van WNL Goedemorgen Nederland. Verder geeft hij interviews aan Privé, Story en Telegraaf en zal hij te gast zijn bij Edwin Evers op Radio 538.

Wil jij bij belangrijk nieuws in aanloop naar de verkiezingen een pushbericht ontvangen? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'Verkiezingsalert’ en kies Mijn nieuws + pushbericht.