De agenda van 50PLUS-lijsttrekker Henk Krol is voor de rest van de verkiezingscampagne uitgedund. Het schema is in overleg met Krol aangepast zodat hij wat meer rust krijgt, aldus 50PLUS-voorzitter Jan Nagel dinsdagmiddag.

Krol kwam tijdens de campagne een paar keer niet goed uit de verf. Bij het tv-programma Pauw en Jinek haalde hij bijvoorbeeld de WAO en de AOW door elkaar. Ook ging hij in tegen de lijn van de partij.

Zo sloot hij niet uit dat de AOW niet steeds met de lonen kan stijgen, mocht die weer teruggaan tot 65 jaar. Een welvaartsvast staatspensioen is echter hoofdzaak voor de partij.

'Eensgezind'

Nagel benadrukt dat Krol als enig Kamerlid van 50PLUS heel veel in zijn eentje moet doen: ''Dan heb je af en toe een minder goede dag.'' De nummer 2 op de lijst, Léonie Sazias, is uitgevallen na een operatie.

Volgens Nagel blijft de partij achter Krol staan: ''We zijn absoluut eensgezind. Er is grote bewondering voor Henk.''

Moe en drukke dagen

Krol zelf verklaarde zijn fouten door erop te wijzen dat hij moe was en drukke dagen heeft. De recente mislukte optredens van de 50PLUS-lijsttrekker zijn niet zonder gevolgen gebleven. In de peilingen daalt de partij fors. Tot voor kort stond 50PLUS op negen tot tien zetels, nu op vijf of zes.

Wil jij bij belangrijk nieuws in aanloop naar de verkiezingen een pushbericht ontvangen? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'Verkiezingsalert’ en kies Mijn nieuws + pushbericht.