PVV-lijsttrekker is volgens zijn zegsman niet te zien in de verkiezingsserie van Nieuwsuur omdat hij "alleen dingen wil doen die hij leuk vindt, en dit vindt hij niet leuk."

In de serie worden politieke partijen en hun lijsttrekkers gevolgd, zo meldt NOS maandag. De afzegging zou niets te maken hebben met de veiligheidssituatie rondom Wilders.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje betreurt het besluit van de PVV'er. "Wij leggen dertien partijen onder de loep en dan is het heel jammer als een van die partijen zich daar aan onttrekt omdat het 'niet leuk' is."

"Wij maken die uitzendingen niet voor de leuk, wij willen onze kijkers informeren. Het is spijtig dat die kijkers en kiezers het verhaal van de PVV missen." Tijdens het gesprek dat vorig jaar plaatsvond over de uitzending, leek de lijsttrekker de uitzending nog een goed idee te vinden.

Vervanger

De aflevering rondom Wilders zou 9 maart worden uitgezonden. In plaats daarvan maakt Nieuwsuur nu een reguliere uitzending, vanuit de studio in Hilversum.

Wil jij bij belangrijk nieuws in aanloop naar de verkiezingen een pushbericht ontvangen? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'Verkiezingsalert' en kies Mijn nieuws + pushbericht.