Fietsen is gezond, leuk en handig. Maar fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom wil het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) iedereen in Drenthe stimuleren om veilig op de fiets naar school of werk te gaan! 

En daar kunt u bij helpen: doe dus mee met ‘Veilig op Fietse’!

Scholier

Ben jij een scholier? Doe dan mee en kom met je spot op tv! Maak zelf een campagnespotje over fietsveiligheid. Gewoon met de smartphone of de tablet. De inhoud is vrij: fietsverlichting, dode hoek, koptelefoon, breng in beeld hoe het wel of niet moet. Zie verder www.veiligopfietse.nl.

Particulier

Geen scholier? Als particulier, medewerker of ondernemer kunt u ook meedoen! Heeft u een origineel Veilig-fiets-idee? Een verkeersbord, een ludieke actie met buren, collega’s of medewerkers? Een origineel beloningssysteem? Alles mag, als het maar uitvoerbaar is. Zie verder www.veiligopfietse.nl.

Wat valt er te winnen?

Voor Drenthe: minder verkeersslachtoffers! Voor jou: jouw eigen gemaakte tv-spot wordt geprofessionaliseerd en uitgezonden op tv! Voor u: een prachtige fiets van Samen richting Nul verkeersslachtoffers (SrNv)! Mail je bijdrage vóór 31 mei 2016 aan info@veiligbereikbaardrenthe.nl.

Prijsuitreiking 8 juli 12.00-14.00

Op vrijdag 8 juli wordt bij RTV Drenthe bekendgemaakt welk spotje wint en uitzendklaar wordt gemaakt en welk winnende idee met een prachtige SrNv-fiets wordt beloond. Uiteraard worden de genomineerden uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst.

Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

In Drenthe komt er gemiddeld elke 14 dagen iemand om in het verkeer. Het aantal (ernstig) gewonden ligt nog veel hoger. Elk verkeersslachtoffer is er één te veel. Onze ambitie is om op weg te gaan naar nul verkeersslachtoffers. Samen met u. Kijk voor meer informatie op www.samenrichtingnul.nl.